ČESKÁ TŘEBOVÁ – Prostor Nádražní ulice v České Třebové se třetí adventní neděli proměnil v tržiště. Nechyběl ani doprovodný program, který příchozím mohl zpestřit předvánoční čas. Možnost dokoupit vánoční dárky svým blízkým využili mnozí místní. “Návštěvníci mohli vidět krásné vánoční výrobky místních organizací, který se sice vystavovaly už minulý týden, ale i letos na vánočních trzích se prodávají. Určitě velice zajímavý je oslík, který může povozit i děti,” řekla produkční Kulturního centra Simona Podzimková. Pozornosti neunikl nejen živý oslík, ale i spousta stánků s předměty s vánoční tématikou. K dispozici byly různé keramické výrobky, produkty z včelího vosku a další dekorace.

“My jsme se přišli podívat, je tady moc hezkých věcí, zatím jsme si nic nevybrali, ještě uvidíme, ještě to projdeme zpátky. Dáme si nějakej svařáček.” “Hlavně jsme se přišli podívat a podpořit akci, ale jako nebejvá to tady moc. Já vím, že ten první tady byl snad jeden stánek, já bydlím tady kousek. Ráda podpořím ty třebovský.” “Přišli jsme se podívat co tady je všechno a případně nějakou inspiraci třeba i pro blízké,” sdělili nám návštěvníci.

Spolu s dárky si příchozí mohli odnést i vánoční stromeček. “Letošní novinkou je umělecký kovář, který vyrobí krásné kovové věci a samozřejmě i děti si můžou vyzkoušet jeho řemeslo,” dodala Simona Podzimková. V jeho stánku se nacházely různorodé kovové výrobky, od přívěsků po svícny. “Jinak tady ukazujem řemeslo jakoby třeba podkovy, růže, jo. Něco co se vyrábí třeba hodinu, aby to lidi viděli, ten výsledek konečnej, ne nic velkýho,” přiblížil umělecký kovář Jan Celer.

O živou hudbu se postaral svými vstupy Choceňský žesťový kvintet. Využity byly i vnitřní prostory Kulturního centra, kde probíhaly například dílničky pro děti. V Malém sále se příchozí mohli podívat na Vánoční pásmo různých vystoupení. Celý program byl zakončený promítáním pohádky.