LANŠKROUN – V rekreačním areálu u rybníka Dlouhý zanedlouho vyroste nová tělocvična v přírodě, kterou může lanškrounská veřejnost využit k aktivnímu odpočinku.

Sportoviště se bude nacházet na břehu rybníka poblíž běžecké trasy a koncipováno bude jako otevřené fitness hřiště. Díky sousedícím dětským prolézačkám je areál vhodný i pro rodiny s dětmi, kde se budou moci společně věnovat sportu.

V lokalitě u rybníka budou mít zájemci k dispozici stepper, váhu, hrazdu, kyvadlo, bench, jezdecké zařízení, nebo tzv. drbátko, které slouží k masáži a relaxaci. Na každém zařízení bude umístěna samolepka s návodem, jak správně cvičit. O financování se podělí Město Lanškroun a Pardubický kraj. “Celkové náklady na tuto akci jsou 267 tisíc. Byl poskytnut grant z fondu Podpora rozvoje infrastruktury cestovního ruchu Pardubického kraje a to ve výši 150 tisíc.” sdělil OIK TV Jaromír Sobek z Odboru investic a majetku, MěÚ Lanškroun.

Podobné hřiště jako to, které má vyrůst v Lanškrouně, je již k dispozici obyvatelům Knapovce, kde zájemci najdou 6 strojů. Tamní Fit posilovnu financovalo Město Ústí nad Orlicí, které zaplatilo 150 tisíc korun. Areál u rybníka Dlouhý bude využitý zejména v jarních a letních měsících, kdy relaxační stroje budou pravděpodobně používat jak běžci, tak i ostatní sportovci. Plánovaný termín realizace je do 15. května.