LANŠKROUN – Dlouho očekávané dokončení rekonstrukce ulice Rybniční v Lanškrouně se blíží. Vše podstatné je již hotovo a na řadu by už měly přijít pouze závěrečné terénní úpravy a vysázení zeleně.

Rekonstrukce ulice Rybniční začala v září loňského roku. Původně mělo být již v prosinci hotovo. Na dokončení si ale museli obyvatelé počkat. Provádění prací podle starosty Radima Vetchého zpozdily jednak klimatické podmínky na konci loňského roku a pak také opravy kanalizace, které rekonstrukci ulice předcházely.

Za přibližně osm milionů korun, které putovaly z městské pokladny se ulice v délce přibližně 700 m dočkala kompletní opravy.  Došlo ke kompletní rekonstrukci povrchu vozovky, zřídila se nová parkovací stání, vybudován byl také chodník s mlatovým povrchem a nové veřejné osvětlení.

Kromě těchto novinek došlo také k zásadní změně v dopravním systému, ulice je nově ze dvou třetin zjednosměrněná s obousměrným provozem cyklistů. Řidiči také budou muset sundat nohu z plynu, maximální povolená rychlost byla v celé lokalitě omezena do 30 km/h.

Až se zlepší počasí, tak by mělo ještě dojít k závěrečným terénním úpravám a vysázení zeleně.  V letošním roce jsou plánovány ještě rekonstrukce ulic Vančurova, Havlíčkova a Zborovská.