ČERNOVÍR – Už se sám nebojím, aneb s lanškrounskou policií k bezpečí! To je název dopravně bezpečnostního projektu zaměřeného na děti, který byl nyní ukončen na policejní střelnici v Černovíru.

Na vyhodnocení projektu, který připravilo Obvodní oddělení Policie České republiky Lanškroun ve spolupráci s městem, a dalšími partnery pro žáky druhých tříd místních základních škol dorazily desítky dětí rozdělené do dvou skupin. “V průběhu měsíce února a měsíce března jsme navštěvovali s policisty z obvodního oddělení školy, a v podstatě jsme obsáhli všechna témata, co se týkají bezpečí,” sdělila vrchní asistentka OO Policie ČR Lanškroun Iveta Lehká.

Na školách se policisté, učitelé a žáci společně věnovali např. tématům internetového bezpečí šikany či dopravní výchovy. V Černovíru  byly na malé školáky připraveny ukázky policejní techniky, práce nebo výcviku psů.

V průběhu konání projektu školáci kreslili výkresy s policejní tématikou, ty bylo možné zhlédnout v prostorách Městského úřadu v Lanškrouně. Z téměř 160 výkresů jich porota vybrala 10, jejichž autoři byli v Černovíru odměněni. Všech šest tříd si odvezlo dort s nápisem jejich školy.