LANŠKROUN –  48. ročník Lanškrounské Kopy je minulostí. Druhý zářijový víkend opět patřil v Lanškrouně a okolí příznivcům dálkových pochodů. Současně probíhaly na Náměstí Jana Marka Marků Městské slavnosti.

V sobotu ráno si  na náměstí mohli příznivci dechovky poslechnout Dechovou hudbu Lanškroun. Na druhé straně radnice se mohli registrovat příznivci dálkových pochodů a vyrazit na jednu z pěších či cyklistických tras. Co do účastí byl letošní ročník rekordní. “Letos jsme nad míru spokojeni, protože  ještě nikdy jsme nepřesáhli částku 6000,” řekl Jan Toninger, pořadatel Lanškrounské Kopy.

Pořadatelé již nyní přemýšlí nad provedením jubilejního padesátého ročníku. “48. ročník bude taková dobrá předzvěst k blížícímu se padesátému, protože vlastně teď všechno směřujeme k tomu a vlastně trénujeme všechno na to, aby ten 50. ročník byl takovej něco extra, že se snažíme vymejšlet, co by jsme tam zlepšili,” sdělil OIK TV Jan Toninger, pořadatel Lanškrounské Kopy.

Tradiční součástí Lanškrounské Kopy je Pohádkový les, který si užili jak děti, tak dospělý. Pro nejmenší byli připraveny aktivity na několika stanovištích.

Večerní program Městských slavností nabídl například kapelu Čankišou. Poté čekala na diváky Zumba, španělská kapela Low Riders, taneční skupina Juicy nebo Pole dance a ohňostroj. “Troufám si tvrdit, že díky plnému náměstí lidí se tento, již 48 ročník  Lanškrounské Kopy vydařil. Myslím si, že Lanškrounská Kopa je vždy o setkávání lidí, o sdělování dojmů, úsměvů a o dobré náladě, která snad bude panovat i v dalších ročnících,” řekla Jaroslava Havlíčková, ředitelka Kulturního centra Lanškroun.