LANŠKROUN – O uplynulé třetí adventní neděli se na svícnech v domácnostech rozsvítily tři svíčky. V Lanškrouně si zájemci mohli zkrátit čas nejen nakupováním u stánků, ale také poslechem hudby na náměstí Jana Marka Marků. Doprovodný program probíhal například na zámku nebo v Městském muzeu. Tam byly po celé odpoledne připravené dílničky pro děti, kde si zájemci mohli vytvořit vánoční ozdoby na stromeček.

Souběžně s nimi probíhaly další doprovodné akce. “Nejdříve jsme si připravili pro děti na zámku pohádku a paralelně v adventním městečku probíhal koncert Duo ToPinQui,” řekla Jaroslava Havlíčková, ředitelka Kulturního centra Lanškroun. Opomenutý nebyl ani kostel svatého Václava. “To byl pak tradiční adventní koncert v kostele, který patřil Lanškrounskému smíšenému sboru a Komokráku pod vedením Vlaďky Jetmarové,” dodala Jaroslava Havlíčková.

Svůj prostor na adventním podiu dostalo i Andělské trio. “Pro dnešní adventní koncert jsme si připravili směsici vánočních písní i vánočních koled. Samozřejmě nemohla chybět třeba Tichá noc nebo koleda Chtíc aby spal,” přiblížila Aneta Andělová. Hlavním hostem dne byla dívčí kapela Vesna. “Připravili jsme si repertoár našich písniček, jsou to autorské písně, které navazují na jako slovanskou tématiku a některé jsou o slovanských bohyních a některé jsou takové zimní a vánoční,” dodala Patricie Fuxová. Někteří příchozí si užívali tóny písní, jiní si mohli koupit dárky pro své blízké u stánků. Tahákem poslední adventní neděle je Pepa Vojtek s Kamilou Nývltovou.