LANŠKROUN – Kolem budovy Střední odborné školy a Středního odborného učiliště v Lanškrouně kolemjdoucí mohou vídat dělníky. Všechny práce jdou podle plánu. Termín dokončení rekonstrukce objektu, stanovený na konec roku 2018, by měl být dodržen.

Změny nebudou malé. “Modernizace Lanškrounské školy je největší investicí Pardubického kraje v resortu školství v letošním roce. Celkově bude proinvestováno zhruba 52 milionů korun. Z velké části se jedná o Evropské dotace, podíl kraje činí 13 milionů korun,” sdělil OIK TV Bohumil Bernášek.

Od začátku stavby je hotova přístavba a nástavba, což je modrá část budovy. Tam se dodělává střešní konstrukce. “Jsou hotovy ve druhém nadzemním podlaží příčky, budou se vylévat podlahy. Dokončuje se elektroinstalace, dokončují se veškeré kabelové rozvody pro konektivitu školy. A připravuje se na obklady sociálních zařízení,” řekl Jaroslav Novák.

Zvětšením budovy získá škola 16 nových učeben. Z toho 10 odborných a 6 kmenových. Kadeřnické salony a internát zůstanou na původních místech. Ovšem Kollárovu ulici opustí škola úplně. “Bude to umístěno všechno v jednom objektu, jak žáci, tak zaměstnanci školy. Bude zde i veškeré zázemí pro vedení školy, ekonomický úsek a podobně, což teda bude mít velké výhody pro všechny,” pověděl Jaroslav Novák.

Dokončení se předpokládá na konec kalendářního roku. Do konce školního roku 2018/19 by se měla výuka kompletně přesunout do nové budovy na Střelnici. Od září příštího roku by zde měla probíhat výuka již zcela bez omezení.