ČESKÁ TŘEBOVÁ – Městská knihovna hostila setkání zástupců radnice, projektanta a veřejnosti. Zmínění se sešli proto, aby projednali podobu zamýšlené revitalizace sídliště Trávník. O podrobnostech pohovořil projektant Vojtěch Kmošek: “Dojde i k dosázení nové zeleně, úpravy trávníků. Budou tam opraveny stávající chodníky.”

Dominantou prostoru v sousedství evangelického kostela by mělo být dětské hřiště. To bude disponovat herními prvky, například houpačkami či skluzavkou. Na jeho ploše i v okolí budou lavičky a další mobiliář. Nepočítá se s posilovacími stroji, ale nabídka atrakcí by i tak mohla být zajímavá. “Takový lanový kužel na lezení. Je tam lanovka dvacetimetrová pro děti a dvě herní sestavy. Jedna je pro ty menší dětI. Jsou to různé prolézačky s nějakým mostkem,” uvedl Vojtěch Kmošek.

K provedení herních prvků měly maminky nejvíce připomínek. Upozorňovaly na to, aby se nezapomínalo na nejmenší děti a sestavy byly přizpůsobeny i jim. Přislíbeno bylo i zapracování dalších návrhů ze strany veřejnosti. “Zejména si myslím, že je dobré, když to hřiště je celé oplocené. Je to jednak praktické z hlediska hlídání dětí, když si tam hrají na těch herních prvcích. Jednak si myslím, že je to praktické z hlediska pejskařů a dalších osob, které by třeba na to hřiště úplně chodit neměli,” přispěla do diskuse Zuzana Kupková. “To je z logiky věci a je to ten postřeh z toho praktického života. Tyhle detaily se dopracují a budou součástí projektu,” řekl k poznámkám veřejnosti starosta města Jaroslav Zedník.

Náklady na vybudování hřiště by se měly pohybovat okolo čtyř milionů a šesti set padesáti tisíc. 50 % uznatelných nákladů má pokrýt dotace. “Podáváme žádost. Počítám, že 3 měsíce bude probíhat ta administrace té žádosti. Přes zimu, leden, únor, by se mohlo udělat výběrové řízení na dodavatele stavby,” nastínil další průběh starosta Zedník.

Realizace projektu je naplánována v několika etapách. Pokud se nevyskytnou žádné komplikace, dětské hřiště by se mohlo začít stavět na jaře příštího roku. Následně má dojít k opravě chodníků a úpravě zeleně.