ČESKÁ TŘEBOVÁ – Putovní pohár pro celkového vítěze přivezly ze Sportovních her děti MŠ U Koupaliště. V rámci Pardubického kraje ho vybojovaly v konkurenci 14 předškolních zařízení. Vyjet reprezentovat své město na sportovním klání kraje dostala MŠ už celkem šestkrát. Nikdy nepřijela s prázdnou.

Letos bylo podle ředitelky Ivy Cempírkové soutěžení obzvlášť těžké. Celkem děti soutěžily v pěti disciplínách. Tzv. žabák neboli pětiskok a skok do dálky v pytlích je vynesl na první místa, chůze po překážkové dráze a štafetový běh na druhá místa a v hodu do dálky byli třetí. Tato dílčí umístění na vítězství stačila a putovní pohár ze Sportovních her MŠ Pardubického kraje se po roční přestávce opět vrátil do České Třebové.

Předtím ho děti za své sportovní výkony získaly v roce 2008 a v roce 2011. Celkově už tak mají 3x zlato, 2x stříbro a 1x bronz. Ve složení 5 chlapců a 5 dívek přišly děti 18. června vítězný pohár ukázat místostarostce Jaromíře Žáčkové. Ta s nimi dosažený úspěch při pohoštění zhodnotila a za vzornou reprezentaci města je odměnila.