ČESKÁ TŘEBOVÁ – Mrazivé počasí přeje rybářům, kteří holdují rybolovu na dírkách. Zatímco v minulém roce se sešli na ledě pouze o jediném víkendu, letos má led třicet pět centimetrů a sezóna vypadá velmi nadějně.

Rybářští nadšenci se o mrazivých zimních dnech scházejí na Pivovarském rybníku, aby si ulovili pstruha duhového. Každý volí návnadu dle svého uvážení, jen zpětné háčky zde nejsou vítané. Někteří volili spíše klidné vyčkávání, jiní zase intenzivní pohybování návnadou a pstruzi brali.

V ceně je zahrnuta povolenka i zapůjčení potřebného vybavení a především pak tři úlovky. Díky dlouhodobým mrazům není počet rybářů na ledě v podstatě ničím omezen. Před samotným rybařením je ale potřeba provrtat se třicetipěti centimetrovým ledem a pak už může každý rybář uplatnit svou techniku. Lovu se přitom může účastnit také veřejnost.

Protože nejsou povolené háčky, rybáři při vytahování úlovku ani nedutají, aby se ryba nepustila a neuplavala jim zpět do rybníka, ale to už k rybolovu na dírkách patří. A pokud máte i vy zájem ulovit si čerstvou rybu, máte šanci. Rybolov bude probíhat dokud bude silný led. Rybáři se schází na rybníku vždy v soboty a neděle od devíti do čtyř hodin.