foto: Pardubický kraj

ORLICKOÚSTECKO – Na základě jednání vedení Pardubického kraje se společnosti BusLine se daří i nadále snižovat počet neodjetých spojů, které na území Pardubického kraje zajišťuje tato společnost. Pro úterý 28. června by se nemělo podařit obsadit již jen 61 spojů. Celkově BusLine v kraji zajišťuje přibližně 1 700 spojů za den.

 „S vedením společnosti BusLine jsme v kontaktu de facto nepřetržitě. Poslední osobní jednání se uskutečnilo v pátek, kde jsme byli ujištěni, že v tomto týdnu bude pokračovat snižování počtu neodjetých spojů touto společností. Ta v našem kraji v rámci čtyř oblastí zajišťuje průměrně 1 700 spojů a pro úterý 28. června máme avizováno, že nebude zajištěno již jen 61 spojů. Jsme si vědomi toho, situace má do ideálu ještě daleko, ale jsme rádi, že s vypětím všech sil se daří zajišťovat další a další spoje,“ uvedl hejtman Martin Netolický.

Podle náměstka hejtmana Michala Kortyše bude chtít kraj od dopravce záruky, se problémy časem opět nezhorší. „Dopravce jsme informovali, že v průběhu července budeme chtít jasné záruky, že s příchodem nového školního roku budou všechny spoje zajištěny bez jakýchkoliv komplikací. Situace na pracovním trhu je složitá, ale pro nás je stěžejní, aby byla služba pro naše občany zajištěna. Při nástupu prázdninového jízdního řádu očekáváme, že vzhledem k poklesu spojů bude dopravce schopen tyto zajistit svými silami,“ řekl Michal Kortyš.