ČESKÁ TŘEBOVÁ – Tenisový klub má za sebou velký den, v minulém týdnu došlo k otevření nové haly. Kryté sportoviště za přibližně 27 milionů korun bylo slavnostně uvedeno do provozu přestřižením pásky. Toho se společně s tenisovými nadějemi ujali představitelé klubu, kraje a města. “Musím poděkovat všem. Hlavně zastupitelům, že měli dobrou vůli, že jsme se do tohoto projektu pustili bez jakýchkoliv dotací a město ho zaplatilo ze svých zdrojů,” řekl starosta města Jaroslav Zedník.

Zastupitelé sice výstavbu schválili, ale ne všichni se shodli na podle nich vhodném umístění. “Hala možná mohla stát na jiném místě, akorát, to je moje taková připomínka. Je pěkná, zasloužíme si ji, ale viděl bych to lépe třeba na tom parkovišti tady u té silnice a u ´Valkova statku´, tam by se dobře vyjímala,” sdělil OIK TV zastupitel města Milan Mikolecký.

Mladí tenisté, kteří příchozím předvedli ukázku tréninkové jednotky, jsou možná raději, že hala stojí tam, kde stojí. “Mně se to tady hodně líbí. Ten povrch je sice malinko rychlejší, ale není to moc poznat, a těším se na turnaje, protože budu mít o dost větší výhodu oproti těm, co přejdou z antuky. A celkově se mi na tom hraje líp, jak na antuce,” uvedl hráč klubu z kategorie žactva Vojtěch Plachý.

Na tvrdý povrch, jímž disponují všechny tři vnitřní kurty, by kluboví hráči měli přejít podle povětrnostních podmínek v průběhu října. Sportoviště ale budou moci využívat i neregistrovaní tenisté. “Máme připravený rezervační systém, to je taková zásadní změna, ještě tedy není také oživený, že lidé si budou moci na internetu on-line zarezervovat volné hodiny,” doplnil prezident Tenisového klubu Česká Třebová.

Součástí programu slavnostního otevření byla také badmintonová exhibice. Tento sport by se v České Třebové neměl hrát naposledy. “Minimálně jeden den celý plus jeden podvečer bychom chtěli jeden kurt vyčlenit právě pro badminton, na který na jednom tenisovém kurtě se nechá postavit čtyři badmintonové koberce mobilní,” řekl Jaroslav Rybka.

Přednost však bude mít tenis. Prezident klubu Jaroslav Rybka plánuje na svazu, za který se ke konci akce zúčastnil jeho prezident Ivo Kaderka, požádat o pořadatelství některého z turnajů Mistrovství republiky.