LETOHRAD – Lokalita Nad Bažantnicí se mění den ode dne. Zatímco na pozemcích, které byly městem rozprodány v první etapě, se už tyčí nové domy, parcely zahrnuté ve druhé fázi zatím čekají na své budoucí majitele. “K prodeji rodinných domů nám zůstává už jenom 12 pozemků, z první etapy máme připraveno taktéž 12 pozemků pro řadové domy, které jsou volné, a pak jsou tady 3 velké pozemky pro bytové domy,” sdělil OIK TV starosta města Petr Fiala.

Z parcel určených pro bytové domy je v současné době prodána asi jedna šestina. V příštím roce by na nich mělo být developersky vybudováno asi 45 bytů. Po dokončení celého projektu má být podle odhadu starosty města k dispozici zhruba 100 bytů pro přibližně 700 osob. “Kdo dostaví a zkolauduje do 30. června 2024 bude mít od nás zvýhodněnou cenu 750 korun za metr,” poznamenal starosta města.

Je naplánováno, že noví majitelé pozemků by na nich mohli začít stavět nejpozději 1. července příštího roku. Do konce toho letošního mají být provedeny všechny investiční úkony ze strany města. “Zatím jedeme podle plánu a podle harmonogramu, který nám zhotovitel předložil. Kopeme hluboké sítě, kanalizaci a vodu a plyn. A zatím se nám daří plnit plán,” uvedl zástupce vedoucího odboru majetku a investic Městského úřadu Letohrad Tomáš Pawera. “Když se sečtou náklady na obě etapy, tak jsme někde na asi 60 milionech korun. Tyhle všechny peníze se po prodeji posledního pozemku městu vrátí,” řekl starosta města Petr Fiala.

Bližší informace například o cenách a dalších podrobnostech najdete na oficiálním webu města Letohrad.