ČESKÁ TŘEBOVÁ – Za spolupráci s protějšky z Agrate Brianza, Olawy a Svitu se od vedení města, jímž protéká řeka Třebovka, dostalo poděkování organizacím i jednotlivcům. Slavnostní ceremoniál se uskutečnil v obřadní síni radnice.

Za rozvoj mezinárodní spolupráce patřila slova uznání Domu dětí a mládeže Kamarád, Sportovnímu klubu basketbalu, pěveckému sboru Bendl i Sociálním službám města, které pro spřátelené delegace zajišťují občerstvení.

Tradiční českou kuchyni, speciality i ubytování poskytuje také hoteliér Josef Janda. Přímo s českotřebovskou pochutinou, tedy jabkanci, seznámil partnerská města Spolek od sv. Kateřiny.

Na spolupráci se podílí také základní školy, gymnázium, Vyšší odborná škola a střední škola technická a Základní umělecká škola. Zkušenosti i zážitky poskytly také organizace jako Ekocentrum Podorlicko a Spolek Junák. Mezinárodní mládežnické turnaje spolupořádá Fotbalový klub Česká Třebová.

Sportovně laděné aktivity zajišťují také osadní výbor Svinná a Lubomír Vašina. Českotřebovskou tvorbu hudební i výtvarnickou za hranicemi prezentoval Ladislav Šich.

Za práci pro město Česká Třebová se dostalo poděkování Tělovýchovné jednotě Sokol, Miroslavu Faltusovi, Robertu Hrabalovi, Evě Kohoutkové, Alici Smolové a městskému muzeu.

Oceněno bylo 7 jednotlivců a 16 organizací.