ilustrační foto, zdroj: pixabay.com

LETOHRAD – Po dobu nouzového stavu nabízí možnost zajistit tyto záležitosti prostřednictvím města Letohrad. Nemáte-li, kdo by vám nakoupil, vyřídil léky apod., kontaktujte telefonicky pracovnice MěÚ Jindřišku Nožkovou, nebo Nicolu Hejdovou. Předejte kontakt na vás (nejlépe mobil), uveďte svoji adresu. Pracovnice s vámi domluví potřebné.

Vážení spoluobčané z řad našich seniorů,
v souvislosti se stávající epidemiologickou situací si vás dovolujeme oslovit se žádostí, abyste pro své bezpečí omezili kontakty s veřejností. O nákupy a další potřebné záležitosti pro vás ať se prosíme postarají vaši blízcí. Nechoďte ani do zdravotnických zařízení, pokud to naléhavost Vašeho zdravotního stavu nevyžaduje. Léky, které užíváte, může Váš lékař předepsat elektronickým receptem a recept zaslat na „chytrý“ mobilní telefon.

Protože ne všichni máte vlastní rodiny k dispozici, nabízíme po dobu nouzového stavu možnost zajistit tyto záležitosti prostřednictvím města Letohrad. Nemáte-li, kdo by vám nakoupil, vyřídil léky apod., kontaktujte telefonicky pracovnice MěÚ Jindřišku Nožkovou, nebo Nicolu Hejdovou. Předejte kontakt na vás (nejlépe mobil), uveďte svoji adresu. Pracovnice s vámi domluví potřebné. Následně budete telefonicky kontaktování s informací, kdy bude služba zahájena a přibližně v jakou dobu budete navštíveni. Veškerá předání mezi vámi a donáškovou službou musí proběhnout u dveří a rychle, děkujeme.

Pro nákup platí pravidlo, že se musí jednat o běžný nákup potravin pro Vaši denní potřebu. Předpokládá se, že do 10 položek.

Nákupy a další potřebné záležitosti lze domluvit od pondělí 16. 3. 2020 v době od 7:30 do 14:00 hodin na telefonních číslech:

465 676 421, 773 758 164 Jindřiška Nožková
465 676 422, 770 156 810 Nicola Hejdová

Základní škola Komenského nabízí zajištění a dovoz obědů. Oběd v ceně 72 Kč je nutné objednat den předem do 13 hodin na výše uvedených telefonních číslech. Oběd by byl uhrazen v hotovosti přímo při předání.

Službu zdarma můžeme poskytnout díky pomoci dobrovolných hasičů a dobrovolníků, zejména z řad studentů, za což jim patří poděkování. Úhradu za nákup či platbu za léky vyřídíte právě s dobrovolníky.