ORLICKOÚSTECKO – Pokud stále nemáte plány na tento měsíc, ideální volbou je návštěva knihovny ve vašem městě. V rámci celostátní akce s názvem Březen – měsíc čtenářů, si knihovny připravily program pro děti i dospělé.

Pro obyvatele České Třebové si městská knihovna naplánovala necelé dvě desítky akcí. Některé z nich se budou v průběhu měsíce opakovat, jiné jsou jedinečné. “Ti, co mají rádi záhady a tajemství, se mohou těšit na seznámení se scénaristou Arnoštem Vašíčkem. Pro sportovce a cestovatele jsme pozvali našeho nejznámějšího českého horolezce, Radka Jaroše. Pro ty nejmenší v doprovodu rodičů a prarodičů, jsme opět otevřeli knižní klubíčko.” zmínila Gabriela Boháčková, ředitelka městské knihovny v České Třebové.

V Ústí nad Orlicí se mohou čtenáři těšit opět na několik akcí. Pro starší může být lákadlem osobní setkání s jedním z politiků. “Navštíví nás europoslanec Jaromír Štětina a bude zde mít čtení ze své knihy Století zázraků. Bude také probíhat pravidelný cyklus Akademie volného času a týden poté následně tzv. Dílna volného času, kdy se letos věnujeme přednáškám lidové architektury východních Čech.” pozvala čtenáře Jana Kalousková, ředitelka městské knihovny v Ústí nad Orlicí.

V Lanškrouně si knihovna připravila dvě cestopisné přednášky. “Jednou z nich bude Tibet a život tibetských dětí v exilu. Koncem března budeme mít povídání o Íránu.  Zakončení března bude i u nás Nocí s Andersenem. Tentokrát budou v naší knihovně přespávat druháčci ze základní školy. Bude to společná akce pro jednu konkrétní třídu. “ řekla ředitelka knihovny v Lanškrouně, Linda Netušilová.

Zmíněná Noc s Andersenem se již tradičně bude konat i v bibliotékách v Ústí nad Orlicí a České Třebové. Informace k jednotlivým akcím a jejich data konání, můžete najít na webových stránkách knihoven.