PARDUBICKÝ KRAJ – Z centrálního skladu v Chrudimi bylo včera přerozděleno 10 tisíc roušek, ochranných obleků, návleků na obuv a čepic a 300 litrů dezinfekce pro ambulantní lékaře. Z meziskladů si je vyzvedávají zástupci obcí s rozšířenou působností, které je následně distribuují dle stanoveného klíče.

„Již ve včerejších večerních hodinách a dnes ráno jsme z centrálního skladu v Chrudimi distribuovali roušky, ochranné oděvy, návleky na obuv, čepice a také 300 litrů dezinfekce na ruce v desetilitrových barelech ze Střední průmyslové školy chemické v Pardubicích. Tento materiál si dle stanoveného klíče přebírají na pobočných skladech zástupci obcí s rozšířenou působností pro své ambulantní lékaře v příslušeném obvodu,“ uvedl hejtman Martin Netolický ke středečnímu zásobování.

Další stovky litrů dezinfekce budou k dispozici dnes. „Okolo poledne očekáváme, že bude na chrudimský sklad odvezeno minimálně 600 litrů dezinfekce. Další stovky bychom mohli mít k dispozici večer a následně je opět budeme rozdělovat dál do území. K tomu dnes obdržíme 100 litrů dezinfekce na podlahy,“ sdělil hejtman Netolický.

V průběhu středečního večera a čtvrtečního rána také došlo ke sběru ochranných brýlí, štítů, plášťů a rukavic ze středních škol v kraji, kde jsou využívány pro hodiny chemie. „Často se jedná o nové brýle či štíty, které jsou dezinfikovatelné a znovu použitelné. V tuto chvíli jich máme stovky kusů. Následně budou k dispozici pro další rozdělení v rámci našich nemocnic a pro záchranáře,“ uvedl hejtman.