LANŠKROUN – Kulturní dům v Lanškrouně, jehož stavba byla zahájen začátkem července minulého roku, pomalu, ale jistě roste. Navíc by měl v jeho okolí v příštím roce vyrůst park, kterému dali zastupitelé města zelenou na svém posledním zasedání 20. března.

Na stavbě Kulturního domu panuje čilý ruch. Na vile se dělá omítka fasády a dokončují se vnitřní omítky. Na přístavbě se provádějí vnitřní omítky a všechny rozvody instalací, tzn. vzduchotechnika, zdravotechnika, divadelní technika a rozvody elektriky. Pracuje se také na střeše a na zpevnění ploch za Kulturním domem v místech, kde má vzniknout parkoviště.

Co se týče budoucího parku, ten je zatím ve formě studie. “ing. Zdeněk Sendler intenzivně pracuje na další fázi, což je projektová dokumentace. Chtěli bychom na tenhle prostor získat dotaci z operačního programu životního prostředí, je tam velká šance,” řekl pro OIK TV  starosta města Radim Vetchý.

Jedná se o plochu spojující prostor před Kulturním domem s volným prostranstvím vedoucím k železniční trati a novým parkovištěm za domem. Prostoru má vévodit altán, ke kterému vede žulový chodník. Hranici parku lemuje mlatová cesta. Mimo množství zeleně je počítáno i s venkovním grilem, lavičkami a herními prvky pro děti. I když to nevypadá, práce by měly začít do několika měsíců. “Práce by měly být zahájeny ještě před dokončením stavby Kulturního domu tak, aby se hrubé terénní práce udělaly v tomto roce. V příštím roce by se dělaly práce osazovací a výsadba nových stromů a květinová výsadba,”dodal Vetchý. Bezbariérový prostor nového parku má sloužit také pro pořádání svateb nebo firemních večírků, které se budou v Kulturním domě konat.