ČESKÁ TŘEBOVÁ – Na dveřích všech tří filiálek České pošty v České Třebové si zákazníci mohli přečíst, že od 14. září do 31. prosince 2017 bude budova na Náměstí Jana Pernera uzavřena. Veřejnost v prostorech největší pobočky ve městě vystřídají stroje a stavbaři. “Dojde ke kompletním opravám zázemí pošty a haly pro veřejnost, bude instalován vyvolávací systém nové generace, který umí například načítat čarové kódy na Výzvách k vyzvednutí uložených zásilek, tím dojde ke zrychlení obsluhy klientů,” doplnil tiskový mluvčí České pošty Ivo Vysoudil.

Veškeré dění se tak přesouvá do zbývajících dvou poboček. Tedy v ulicích Klácelova a Ústecká. “Bude posílený provoz i hodiny pro veřejnost na poštách Česká Třebová  1 a Česká Třebová 3. Na poště Česká Třebová 1 budou obsazeny 3 přepážky, na poště Česká Třebová 3 budou obsazeny 4 přepážky,” uvedl mluvčí Vysoudil.

Peněžní a důchodová služba je k dispozici na poště v blízkosti Starého náměstí. Příjem i výdej listovních a balíkových služeb byl přemístěn na parnickou pobočku. S touto skutečností se veřejnost vyrovnává různě. “Úplně velká potíž to asi není. Akorát ta pošta je tam menší, takže když bude hodně lidí, tak to asi bude trvat déle, ale jinak co se týče místa, tak to je asi jedno,” řekla jedna z obyvatelek města.

Pravděpodobně největší nesnází současného omezeného provozu pošty v České Třebové je nedostatek parkovacích ploch. “Vzhledem k omezeným možnostem parkovacích míst přímo před poštami, nemělo smysl žádat o přidělení dalších parkovacích míst. Podle mých informací jsou v dochozí vzdálenosti další možnosti parkování,” sdělil OIK TV tiskový mluvčí České pošty Ivo Vysoudil.

Do normálních kolejí by se situace měla vrátit začátkem ledna roku 2018, kdy se počítá s otevřením zrekonstruované poštovní pobočky u nádraží.