ORLICKOÚSTECKO – První kolo prezidentských voleb je za námi! Do kola druhého, ve kterém si již definitivně vybereme hlavu státu na dalších pět let, postoupili Miloš Zeman a Jiří Drahoš. Pojďme se podívat, jak jsme hlasovali v Ústí nad Orlicí, České Třebové a Lanškrouně.

S kamerou jsme natáčeli ve volební místnosti v budově radnice v Ústí nad Orlicí. V tomto městě voliči do druhého kola poslali Miloše Zemana s Jiřím Drahošem. Prvně jmenovaný získal 36,44% a druhý jmenovaný 26,2%. Volební účast byla 63,94%.

V České Třebové byly volební výsledky velmi podobné. Vítězem prvního kola se stal Miloš Zeman, kterého podpořilo 39,21% voličů. Jiří Drahoš obdržel 23,83% hlasů. K volebním urnám ve městě železnice přišlo 63,15% obyvatel.

Volilo se pochopitelně také v nedalekém Lanškrouně, tam se výsledky nesly ve stejném duchu jako v předchozích městech. Se ziskem 37, 54% hlasů první kolo voleb opanoval Miloš Zeman. Na druhém místě se umístil Jiří Drahoš s necelými devětadvaceti procenty. Hlasovalo 65,23% voličů.