LANŠKROUN – Víte o tom, že CDčka nebo DVDčka nemusíte vyhazovat? Mohou pomoci! Lanškrounské Rodinné centrum Dětský svět do sbírky, která díky nepotřebným nosičům válejících se u nás doma, pomůže aspoň trochu zpříjemnit dětský svět za zdmi Orlickoústecké nemocnice.

Cílem sbírky je pomoci dětem, které leží v nemocnici. Zpestřit jim dobu nemoci a léčení. Kromě rodinného centra se do sbírky v Lanškrouně zapojilo také dvanáct školských zařízení a jedna kavárna. Akce byla zahájena v polovině března a oslovila řadu zájemců. Kdokoliv může přispět dětskými filmy, animáky nebo také mluvenými pohádkami. Dosud se podařilo vybrat několik stovek disků. Někteří dárci dokonce donesli plné krabice. Podmínkou je, že disky musí být originální, nesmí být poškozená a v ideálním případě by měla být zabalená.

Akce bude ukončena třináctého dubna. Disky ze všech sběrných míst poputují do Rodinného centra Dětský svět, kde provedou jejich kontrolu a označí je, aby bylo vidět, že se jedná o dar z této sbírky.

Všechna CDčka a DVDčka po dokončení kontroly odvezou do dětského oddělení Orlickoústecké nemocnice. I v případě, že by do sbírky bylo věnováno několik disků se stejným příběhem, nevyjdou na zmar. V takovém případě budou předány do dalších nemocnic v našem kraji. Přesné datum předání není známo, ale v centru předpokládají, že by k němu mělo dojít na konci dubna.