LANŠKROUN – Budova SOŠ a SOU Lanškroun v Sokolské ulici projde modernizací. V jejích útrobách se nedávno uskutečnila schůzka, během které došlo k předání staveniště zhotoviteli stavby.

V následujících měsících se tak učitelé a studenti budou muset vyrovnat s komplikacemi, které rekonstrukce přinese. Poté se ale mohou těšit na nové zázemí. “Budova bude přestavěna, vzniknou zde další učebny, a cílem je to, že za jedno dojde k modernizaci učeben a za druhé škola bude moci opustit jeden z objektů, které doposud užívá, takže celkový počet objekt klesne ze 4 na 3,” sdělil krajský radní zodpovědný za školství Bohumil Bernášek. “Změní se to, že tato budova bude jako centrální budova školy, bude zde soustředěná veškerá výuka, jak teoretická, tak praktická. Především praktická výuka bude soustředěná u technických oborů, protože u službových oborů zůstane praktická výuka na budově na Lidické ulici,” doplnil ředitel SOŠ a SOU Lanškroun Jaroslav Novák.

Celá tato modernizace by měla být hotova v prosinci roku 2018. “Celkový náklad této stavby bude činit 51,5 mil. korun, je to největší projekt, který Pardubický kraj připravuje z IROP,” řekl krajský radní zodpovědný za školství Bohumil Bernášek.

Pardubický kraj zaplatí zhruba 13 milionů korun, zbytek poputuje z Integrovaného regionálního operačního programu.