ČESKÁ TŘEBOVÁ – 21. ročník českotřebovské celoměstské akce Týden sportu je již minulostí. Čtvrteční dopolední sportovní program patřil opět školám. Turnaje ve volejbalu, vybíjené a v ringu se konaly ve Sportovním areálu Rybník. Na sportovištích Základních škol si mohli zájemci zahrál florbal. Další beseda se konala opět na Starém náměstí, tentokrát s olympionikem Markem Pakostou. Organizátoři odpoledního orientačního běhu v Javorce si pro závodníky připravili dvě tratě. “Běžel jsem tu delší trať, běželo se mi dobře, trochu kopce občas tam bylo křoví nepříjemný a myslím, že budu dobře umístěný,” svěřil se závodník Dominik Hájek.

Kulturní program na Starém náměstí zahájila českotřebovská rocková kapela Stopangin. Uskupení The Kredenc nahradili hudebníci z Hudba Praha revival. “My jsme docela taková flexibilní kapela, že nám to nedělalo zas takový problém. Je teda fakt, že kytaristu máme v Itálii na dovolené, ten za námi teda nepřijel,” řekla nám Helena Hampejsová, zpěvačka z Hudba Praha revival. Řada přišla i na vystoupení tanečníků ze ZUŠ. Následující kapelou byla tříčlenná formace Vivian. Návštěvníkům čekání na poslední uskupení zpříjemnilo další taneční vystoupení. Hřebem večera byla pražská kapela UDG, která nedávno vydala novou desku. “Máme to tady rádi, už nevím po kolikátý tady jsme, ale podle mě třeba 3x nebo 4x už jsme tady hráli a je to dobrý. Navíc vlastně tady je pódium, hned vedle máme hotel, takže je to takový příjemný,” sdělil nám kytarista z kapely UDG Tomáš Vohradský.

Poslední dopoledne slavností patřilo plavání jednotlivců v krytém bazénu a fotbalovým turnajům základních škol. Odpoledne si zájemci mohli zahrát šachy. Sportovní program vyvrcholil závodem čtyřčlenných družstev O železného kohouta, který odstartoval během do sjezdovky. Cyklista poté předal štafetu plavci, kanoistovi a nakonec ho na Starém náměstí čekala tajná disciplína. Tou bylo nafouknutí balónku až do prasknutí. “Letos se závod vracel do starejch kolejí, protože vloni byla změna díky tomu, že nebyla průjezdná komunikace č. 14, vrátili jsme to zpátky a závěrečná disciplína byla trošičku pestrá a ještě víc bojovnější než jsem já osobně čekal,” řekl nám ředitel závodu Jaroslav Badzik. Zúčastnilo se 19 družstev a vítězství si vybojoval Třebovský kurník.

Po vyhlášení nejlepších sportovců se na pódiu ukázal Smokie revival. Řada přišla i na popovou zpěvačku Leonu Machálkovou. Se svými choreografiemi se ukázali tanečníci z Taneční školy. Po nich přišla řada na posledního hosta Aleše Brichtu. “Je to taková směska od věcí, který jsme hrávali vlastně s Aleš Brichta bandem i z mých sólovek i nějaký starší záležitosti,” doplnil zpěvák Aleš Brichta. Po jeho koncertě byl 21. ročník Týdne sportu zakončen ohňostrojem.