ČESKÁ TŘEBOVÁ – Volejbalisté z TJ Sokol Česká Třebová II přivítali v tělocvičně Základní školy Nádražní na úvod nové sezóny družstvo z Hrotovic. V rámci “B” skupiny druhé ligy mužů měli před sebou hráči dva zápasy.

Po letní přípravě čekala na volejbalisty TJ Sokol Česká Třebová II první ostrá zkouška. “Plány na tuhle sezónu jsou asi takový, abysme byli lepší, jak tu minulou samozřejmě, protože ta nám nevyšla především tady u chlapů,” řekl předseda oddílu TJ Sokol Česká Třebová II Lubomír Vašina.

Tělocvična Základní školy Nádražní patřila celý den volejbalu. Prvním soupeřem, kterým měl prověřit “A” tým mužů bylo družstvo z Hrotovic. “Dneska obrovská spokojenost, protože jsme hráli vlastně čtyři zápasy doma, dva první v lize juniorů, vyhráli jsme dvakrát tři nula a dva s chlapama z Hrotovicema, který jsou nebo bývali špičkou tý druhý ligy a taky dvakrát tři nula,” sdělil předseda oddílu TJ Sokol Česká Třebová II Lubomír Vašina.

Ač výsledek obou zápasů vypadá na první pohled poměrně jednoznačně, tak minimálně v závěru druhého zápasu hosté svého soupeře značně potrápili. “Docházej síly, asi no. Dva zápasy za sebou přeci jenom, dá to zabrat. Je nás sice hodně, ale nějaký posty nám chyběj, takže kluci únava,” sdělil Petr Hübl, volejbalista TJ Sokol Česká Třebová II. “V tom závěru to už možná domácí trošičku polevili v tý koncentraci trošku, tak jsme ještě trošičku zabojovali,” řekl Jiří Slatinský volejbalista TJ Sokol Hrotovice.

Klíčem k úspěchu byla především týmová souhra. “Tým podržel, když to někomu nešlo, ostatní podrželi, celkově kluci hráli suprově. Jinak kluci, blok, pole výborný. Že jo, Luboš Vašina mladej, výbornej, skvělý,” řekl Petr Hübl, volejbalista TJ Sokol Česká Třebová II

Další dva zápasy sehrají volejbalisté TJ Sokol Česká Třebová II na hřišti Žďáru nad Sázavou 8. října.