160930_volejbalovi-mladsi-zaciČESKÁ TŘEBOVÁ – V sobotu 10.09. zahájila sezóna 2016/2017 ve volejbale mladších žáků a hned druhý den v neděli navazovala mistrovská utkání našich chlapců v přípravce, volejbalu trojic.

První vítězství mladších žáků

V kvalifikační skupině, kde byly 4 družstva: Sokol Česká Třebová II, Sokol Česká Třebová, VO TJ Lanškroun A, B. V této kvalifikační skupině si naši borci nevedli špatně, ale bohužel vždy v koncovkách prohráli s Lanškrounem A a Sokolem Českou Třebovou shodně 2:0. Prvního vítězství se kluci dočkali v posledním zápase, kde předvedli koncentrovaný výkon a vyhráli 2:0. Skončili, tak na 3. místě ve skupině.

Hráli: Fric Matěj, Holínka Josef, Šlapal Petr, Štefek David, Jebavý Tomáš, Mužík Oliver, Syrový Ondřej. Trenér: Jakub Řehák

2. místo v kvalifikačním turnaji přípravek chlapců

Další den 11.09. začal rozřazovací turnaj přípravky chlapců na kurtech Na Skále v České Třebové, kde naši kluci výborným výkonem porazili všechny zúčastněné týmy kromě jedné porážky od Sokola Česka Třebová. Kluci se prezentovali velmi dobrým a vyrovnaným výkonem a odměnou jim bylo 2. místo ve skupině a zahájení sezóny v nejlepší výkonnostní skupině (jsou 3 skupiny po 6 týmech).

Hráli: Oliver Mužík, Jaško Michal, Štefek David, Skála Lukáš, Vocl Ivan Trenér: Luboš Vašina ml.

Mistrovské utkání v Poličce

Další turnaj přípravky pořádal volejbalový klub z Poličky. 17.09. Naši kluci byli natěšení z minulého úspěchu a odjeli jsme plni očekávání jak dopadneme. Turnaj ovládli šikovní kluci ze Svitav A. Zápasy byly vyrovnané a byla vidět zapálenost u všech zúčastněných družstev. Nakonec nám to stačilo na 4. místo ve skupině a udrželi jsme se v elitní skupině.

Hráli: Oliver Mužík, Jaško Michal, Štefek David, Vocl Ivan Trenér: Luboš Vašina ml.

Další kolo mladších žáků v Dřevěnících

Další kolo se konalo v Dřevěnicích – pro nás celkem daleký výlet, který jsme absolvovali 24.09. Vstávačka už byla před 6 hodinou ranní, ale vše proběhlo v pořádku a mohli jsme vyrazit na další zápasy. Na turnaji jsme měli za soupeře týmy z Rychnova nad Kněžnou, Dřevěnic a také ze Svitav.

Celý turnaj dopadl velice podobně jako náš první, kde jsme první dva prohráli shodně 2:0 (Dřevěnice, Rychnov nad Kněžnou), kde ale kluci podali velice bojovný výkon, který nakonec nestačil k vítězství. Do posledního zápasu jsme šli s tím, že ho chceme vyhrát a díky velice kvalitnímu podaní vyhráli 2:0.

Hráči: Fric Matěj, Šlapal Petr, Štefek David, Oliver Mužík, Syrový Ondřej, Jaško Michal, Loužil Lukáš Trenér: Luboš Vašina ml.

Lubomír Vašina