ČESKÁ TŘEBOVÁ – Letošní pátý ročník „Velké ceny České Třebové v cyklomaratonu“ přinesl několik změn. Úpravou prošla trať i startovní listina, na níž se tentokrát neobjevilo jméno trojnásobného vítěze a patrona závodu Jaroslava Kulhavého. I přesto se na start postavilo 49 bikerů. Jezdci obou pohlaví v rozpětí ročníků narození od roku 1952 po rok 2004 se vydali zdolávat jednu ze dvou tras.

Délka kratšího závodu, tedy 34,5 km zůstala zachována i pro letošek. Delší trať prošla zkrácením z původních 69 na 65 km. Na kratší trati dojel do cíle jako první Martin Chutný. Vzdálenost 34,5 kilometru absolvoval za 1 hodinu a 18 minut. Mezitím se na hlavní trati bojovalo o vítězství. Absolutním vítězem se stal Filip Adel.

Do cíle dojel za 2 hodiny a 22 minut. Těsný souboj svedli o druhé místo v cílové rovince Pavel Skalický a Pavel Žák. Závěrečný sprint nakonec lépe vyšel prvnímu z uvedených. Poháry a jiná ocenění neobdrželi pouze muži, na stupních vítězů je doplnilo trio žen. Vítězkou závodu na hlavní trati se stala Judita Lorencová, za ní dojely Monika Simonová a Hedvika Candrová.