ČESKÁ TŘEBOVÁ – Nyní máme něco pro ty, kterým se líbí francouzská společenská hra petanque. Její příznivci se sjeli v České Třebové do areálu Na horách, aby poměřili své síly.

Na čtrnáctém ročníku Vozejček Petanque Cupu, který nese název po kapele Vozejček, pořadatelé přivítali dvanáct týmů. Soutěžící přijeli z Kunětické hory, Brna, České Třebové a z Litomyšle. “Počasí vyšlo úplně dokonale. Týmy jsou v pohodě. My taky a  jsme rádi, že se to takhle povedlo.,” sdělil nám Vlastimil Přívratský.

Smíšená tříčlenná družstva se snažila umístit koule co nejblíže k malé dřevěné kuličce, takzvanému prasátku. Hrálo se podle klasických pravidel hry Petanque. “Žádné odchylky nejsou, prostě do 13 bodů, klasicky finálové skupiny. Vyšly teďka ze základních skupin,” řekl Vlastimil Přívratský.

Výhodou této hry je to, že ji může na vysoké úrovni hrát prakticky každý. Turnaje se zúčastnily jak zkušené týmy, tak i nováčci. “Já osobně jsem na turnaji poprvý a jsem z toho nadšená, protože v tý hře jsou velký zvraty a docela se nám daří, myslím,” svěřila se Pavlína Třísková.

Pomyslnou bronzovou medaili si odvezl tým Vikost z Litomyšle. Na druhém místě se umístil tým Betina, taktéž z Litomyšle. Zvítězilo družstvo pořadatele Vozejček z České Třebové.