PARDUBICE – Tenisový turnaj Rieter Open pokročil do další fáze. Hned první kolo přineslo překvapení v podobě vyřazení obhájce loňského prvenství Artema Smirnova. Neočekávané výsledky mohly přijít i ve čtvrtfinále. Toho se nedočkala nasazená jednička. Marek Michalička vypadl se Zdeňkem Kolářem.

Duel Frederica Ferreiry Silvy z Portugalska a Uladzimira Ignatika z Běloruska byl prvním měřením sil mezi nejlepšími osmi hráči. Silva postoupil po výsledcích 6:3, 3:6 a 6:1. Další zápas mezi Brazilcem Orlandem Luzem a Chorvatem Ante Pavicem přerušila průtrž mračen.

Po přibližně dvou a půl hodinách se opět začalo hrát. Dohrávané utkání zvládl lépe Luz, který Pavice přehrál po třech setech 6:4, 3:6 a 6:4.

K vidění byl také ryze český souboj mezi Janem Mertlem a Zdeňkem Kolářem. První set vyhrál Kolář 7:5. Ve druhé sadě vedl už 5:0 a Mertl působil odevzdaně. Zdeněk Kolář nakonec svůj postup do semifinále stvrdil výhrou 6:2.

Mezi čtyři nejlepší se probojoval i Němec Peter Torebko, který po výsledcích 6:2 a 6:4 vyřadil Čecha Petra Michneva.

O tom, kdo z tohoto kvarteta získá pohár pro vítěze, se možná mluvilo i na pardubickém zámku při příležitosti společenského večera. Ten patřil zástupcům Pardubického kraje a dalším partnerům turnaje, který vyvrcholí 2. července finálovým zápasem dvouhry.