ČESKÁ TŘEBOVÁ – Pod novým vedením vstupuje do hráčské sezóny Hokejový klub TJ Lokomotiva Česká Třebová. Změna proběhla na valné hromadě minulý pátek. Za odstupující Magdu Vopařilovou byl jako předseda zvolen Vladimír Vaněk.

Měsíc před startem nové sezony má klub 5 mládežnických družstev, v nichž se o 75 dětí stará 15 trenérů. Hlavním trenérem mládeže byl jmenován Vladislav Pecina z České Třebové, držitel licence B. Tým mužů povede v krajské lize nový kouč, Kamil Mlejnek z Chrudimi.

Vystudovaný novinář Vladimír Vaněk by jako předseda výkonného výboru měl být pro českotřebovský lední hokej výraznou posilou. Sám dosud aktivně sportuje, byl předsedou oddílu cyklistiky Sportovního klubu v Hradci Králové, pořadatelem mistrovství ČSFR v silniční cyklistice. Šestnáct let je ředitelem tenisového Rieter Cupu v Ústí nad Orlicí, v České Třebové uspořádal čtyři ročníky Velké ceny v cyklomaratonu na horských kolech. Svou pozornost chce nový předseda zaměřit na posílení hráčského kádru prvního mužstva a také na propagaci a spolupráci s médii a výchovu vlastních odchovanců.