ČESKÁ TŘEBOVÁ – V tělocvičně Základní školy Nádražní v České Třebové se uskutečnil ukázkový trénink fotbalové akademie Volf Soccer Academy. Ta byla založena před pěti lety v kanadském Vancouveru bývalým mladežnickým reprezentantem Liborem Volfem.

Od nového roku tato akademie působí např. na Ostravsku, Zlínsku nebo Olomoucku. Nově by měla fungovat také na Orlickoústecku. Tohoto ukázkového tréninku se zúčastnila zhruba dvacítka dětí z místního fotbalového oddílu FK Česká Třebová. “Zakládáme si na třech hlavních pilířích, což je skills, fun a speed, což znamená rychlost, dovednost s balónem a zábava. Hlavně aby to ty děti bavilo. Trénink trvá 45 minut až jednu hodinu a je to de facto jenom práce s balónem,” vysvětlil trenér Daniel Rufer.

Kromě Kanady a České republiky působí tato fotbalová škola již dokonce i na černém kontinentu. “Před necelým rokem jsme založili dokonce i nadaci Shoes For Smiles, kde vlastně pomáháme dětem v Africe, v Ugandě, ve čtvrti Kampala, kde máme dokonce teď už 60 dětí a 5 trenérů,” doplnil trenér Daniel Rufer.

Předem domluvený rozhovor se zakladatelem této akademie Liborem Volfem vám bohužel nenabídneme, v průběhu tréninku si totiž přivodil zranění nohy a musel odjet na vyšetření do nemocnice.