LANŠKROUN – Partnerská města Lanškroun a polský Dzierżoniów jsou si v mnohém podobná. Jedním z pojítek jsou významné elektrotechnické podniky. Na straně české se jednalo o Teslu, u polských sousedů o Dioru a právě o nich je v budově radnice nová výstava.

V úvodu slavnostního zahájení výstavy promluvili starosta Lanškrouna a místostarosta Dzierżoniowa a seznámili přítomné s historií vzniku a podobou tohoto projektu. Součástí slavnostního zahájení byly také přednášky.

Část výstavy je umístěna v nevyužívaných sklepních prostorách historické radnice na náměstí Jana Marka Marků. Podél zdí jsou umístěny informační deskové plochy o celkové ploše 20 m2. S druhou částí výstavy se lidé budou moci setkat v ulicích obou měst, kde bude vystaveno několik exponátů odlitých z bronzu. Modely elektrosoučástek umístěné ve veřejném prostoru budou prý rozmístěny nahodile a měly by vyvolat zájem a podnítit přirozenou zvědavost. Výstavu ve sklepních prostorách historické radnice je možné zhlédnout po dohodě v místním Infocentru nacházejícím se v téže budově.