ČESKÁ TŘEBOVÁ – Výstava zahájila tradiční vernisáží v malém sále centra. Díky přítomnosti dětí ZŠ Nádražní měla překvapivě netradiční průběh. S místostarostkou Jaromírou Źáčkovou komunikovaly o Vánočních zvycích tak přesvědčivě, že je nakonec nechala nastoupit na pódium a přispět k doprovodnému hudebnímu programu vlastním vstupem. Po improvizované kulturní vložce dostaly slovo děti ze ZUŠ, které zahajovací část vernisáže ukončily vánočními koledami.

Všichni přítomní se poté přesunuli o patro níž, kde na ně čekala nejen výstava, ale také překvapení v osobě Mikuláše s andělskou družinou. Za básničku či písničku rozdávali dětem sladkou odměnu. Výstava samotná letos nabídla práce 15 vystavujících. Převážně šlo o dětské práce z místních základních a mateřských škol. Symboly Vánoc, jako jsou svícínky, věnce, betlémy nebo ozdoby nejrůznějších velikostí a tvarů, mohli přítomní nejen obdivovat, ale také vnímat prostřednictvím vůní.

MŠ Na Výsluní dokonce polevou na perníky označila svoji identifikační visačku. Nabídka pečeného vánočního cukroví pak uspokojila ty, kteří vánoční atmosféru vnímali přes chuťové buňky. Vánoční práce dětí ze škol i družin budou v českotřebovském Kulturním centru přístupné až do 13. prosince. Ve dnech 10. – 12. prosince je ještě doplní soutěž o nejpěknějšího čerta a Mikuláše v malém sále centra, s hlasováním veřejnosti.