ČESKÁ TŘEBOVÁ – Městská knihovna byla místem, kde spolek “Za jeden provaz” slavil své desáté narozeniny. Při této příležitosti nemohly chybět dort a slavnostní proslovy.

Ten zazněl i z úst jedné ze zakladatelek, konkrétně Zuzany Kupkové. Ta v době vzniku organizace navštěvovala místní gymnázium, a protože právě z řad žáků školy se i nadále rekrutují noví členové spolku, pohovořil také ředitel vzdělávacího ústavu Josef Menšík. Došlo rovněž na slova uznání od starostky města. “Moje díky jsou obrovské. Já už jsem o tom mluvila, že si velice vážím činnosti spolku. A obdivuju to nadšení a elán mladých lidí, protože mají v sobě obrovské sociální cítění. To, co dělají, je skutečně až dojemné,” řekla Magdaléna Peterková.

V čem konkrétně spočívají aktivity sdružení, prozradila jeho předsedkyně Anna Borková: “Chodíme do našich spolupracujících organizací, což jsou tady vlastně Sociální služby Česká Třebová, pak jsme navštěvovali nízkoprahové zařízení pro děti a mládež Naděje v Borku, a tam pořádáme akce pro ty klienty.”

Mezi další činnosti patří pořádání “Benefičního notování”, “Benefičního plesu” či různých workshopů. Nejen z těchto událostí byly pořízeny fotografie. Výběrem z nich vznikla výstava. “Letos byla veřejná sbírka, tak něco málo tam je zachyceno i z té sbírky, jak vůbec ty akce vypadají. Já myslím, že každý návštěvník si tam najde to své,” poznamenala Anna Borková.

Expozice bude na chodbě Městské knihovny Česká Třebová k vidění do konce ledna 2019.