ČESKÁ TŘEBOVÁ – Česká Třebová v oblasti kultury rozhodně nezaostává. Městské muzeum totiž za uplynulých patnáct let získalo řadu nových přírůstků, které na začátku dubna představilo veřejnosti.

V České Třebové se konala vernisáž výstavy “To tu ještě nebylo…”. Na příchozí zde čekalo hudební vystoupení v podání členů pěveckého souboru Vox Human, přivítání ředitelky muzea a kurátorky výstavy.

Pro návštěvníky je připraveno sedmdesát kreseb a maleb. Sedm děl jsou sochy z pálené hlíny a podobných materiálů. V galerii jsou i exponáty od místních umělců. Nechybí ani obraz od Otto Fuska, který uhlem namaloval stavbu teplárny v České Třebové v roce 1959. To ale nejzajímavějším dílem není.Velmi zajímavá je tady ukázka ze souboru 81 akvarelových ilustrací hub a houbiček k atlasu hub, který vyšel 1944,” řekla Ludmila Kesselgruberová, kurátorka výstavy. “Naše muzeum se k nim dostalo tak, že jsme je celkem nedávno dostali velkorysým darem,” pokračovala.

V rámci této výstavy si mohou návštěvníci s dětmi vytvořit vlastní umělecké dílo a to v sobotu 21. dubna při speciální akci. Výstava “To tu ještě nebylo…” je v Městském muzeu v České Třebové otevřena do neděle 27. května.