ČESKÁ TŘEBOVÁ – V Kulturním centru v České Třebové  se uskutečnil koncert Velkého swingového orchestru. Jako host večera vystoupil Hornový ansámbl Za Rohem.

Další koncert Velkého swingového orchestru byl opět tématicky zaměřen. “Náš koncert je věnován hlavně melodiím muzikálovým a filmovým a na to jsme si jako pomocníka přizvali Hornový ansámbl Za Rohem, “ řekl dirigent Milan Špičák. Ansámbl byl založen před pěti lety studenty brněnské Jamu. “Byla výborná atmosféra, publikum bylo velmi vstřícné a suprová atmosféra, takže to se hraje vždycky dobře, “ sdělila Patricie Šmídová

Po vystoupení hornistů následovala krátká přestávka a po ní se diváci již dočkali Velkého swingového orchestru. Celým programem opět provázel osvědčený moderátor Alfred Strejček.

“Atmosféra je jedinečná, já jsem to říkal před publikem, ale tady skutečně je nejlepší swingový publikum v celý republice. To řeknu před kýmkoli, kdekoli i v jiných městech. Ta Česká Třebová je fenomen na toto,“ řekl OIK TV Alfred Strejček.

V úvodu diváci slyšeli písně jako In the mood, The shadow of your smile nebo známou píseň Tereza, kterou zazpíval Petr Skalický.

“Vím, že koncerty jako je ten dnešní jsou vyprodány během hodiny dvou kompletně, a dokonce jsem tady i zažil, že takovýto koncert je zdvojován, protože je tak veliký zájem a byla by škoda další stovky lidí neukojit tou nádhernou hudbou,”  sdělil Alfred Strejček.

Zaplněný velký sál Kulturního centra poté slyšel řadu písní mezi kterými nechyběly takové hity jako Život je jen náhoda od Jaroslava Ježka nebo Do Věží z pera Karla Svobody.