ČESKÁ TŘEBOVÁ – Kulturní centrum se rozeznělo dalším z řady koncertů, které na domácí scéně odehrál “Velký swingový orchestr”. Ten si pro své příznivce tentokrát připravil vystoupení bez žánrových výletů. Těleso vedené Milanem Špičákem se zaměřilo především na velikány jako Glenna Millera, Counta Basieho a Dukea Ellingtona. “Vždycky jsme hrávali něco z ´populáru´, něco z rocku, něco ze swingu. Už bylo načase, když jsme swingový orchestr, abychom se vrátili ke kořenům, a tentokrát jsme zvolili čistě swingovou hudbu,” sdělil OIK TV dirigent a kapelník Milan Špičák.

Publikum tak mohlo vyslechnout skladby, které lze stejně jako zpěváky Petra Skalického a Ivu Kolářovou důvěrně označit za staré přátele.

V sestavě orchestru se však objevila jedna nová členka. Premiéru si odbyla Anna Kaplanová. “Jsem měla docela velký strach, ale potom asi po třech skladbách to jako ze mě docela rychle opadlo. Myslím si, že jsem si zahrála docela dobře,” zhodnotila svůj první koncert s VSO Anna Kaplanová. “My jsme rádi za každý přírůstek do kapely, hlavně když je to mladá hezká slečna. Tak určitě se vypracuje a už dneska byla vydatnou pomocí pro nás. Myslím, že se bude stále zlepšovat,” uvedl kapelník Milan Špičák.

Mladá trumpetistka by se časem mohla stát jednou ze stálic orchestru, nejprve si ale na nějakou dobu od hraní odpočine. “Hodně mě to docela baví. Akorát budu mít teďka rovnátka na dva roky, ale plánuji se k tomu potom vrátit,” řekla Anna Kaplanová.

Na pódium Kulturního centra Česká Třebová se určitě vrátí také “Velký swingový orchestr”. Už teď možná jeho členové nacvičují repertoár na podzimní koncert.