ČESKÁ TŘEBOVÁ – V českotřebovské Sokolovně Na Skále bylo odpoledne věnované dětem zejména předškolního věku. Ty se sešly v různých maskách, aby se zúčastnily 11. ročníku karnevalu známého pod názvem “Sokolské Šibřinky”. Letošním tématem bylo “Ferda cvičí mraveniště”. “Karneval nám vede Beruška a Ferda mravenec a sestry co pomáhají, tak jsme za takový ty obyčejný pomocný mravence,” přiblížila organizátorka akce, Lenka Strouhalová.

O různorodost masek mezi sto pěti dětmi, které se karnevalu účastnily, nebyla nouze. Děti se s námi podělily, co jejich masky představují. “Já jsem Pikatchu, jakože pokémon.” “Já jsem to dostala k vánocům a jsem za čarodějnici.” “Za Frankensteina.” “Já jsem kočka a jsem za to ráda.” “Já jsem tygr.” Nejlepší maska se nevyhlašovala. Dbalo se zejména na to, aby si to všechny děti užily. “Mě to tady baví dobře a jsem klaun.” “Jsem Večernice a baví mě to tu dobře.” “Já jsem beruška od černýho kocoura a moc se mi tady líbí.”

Organizátoři měli pro malé účastníky připravený zábavný program na celé odpoledne. “Tanec, soutěže, skákání na trampolíně, protože jsme v tělocvičně, prolézání tunelem.” přiblížila program Lenka Strouhalová. Na programu byla i hlavní tombola. Vylosované děti si mohly odnést různé hry nebo dort, který byl hlavní cenou. Aby někteří malí účastníci nebyli zklamaní, byla připravená i další tombola s trochu jinými pravidly. “My máme jednu tombolu, kde děti u vchodu dostanou lísteček s obrázkem a na každý ten lísteček dostanou odměnu, protože v předškolním věku nejsou schopni pochopit, že v losování může dostat odměnu jenom někdo,” dodala Lenka Strouhalová. Šibřinky pokračovaly i večer, kdy si na své přišli pro změnu dospělí.