Českotřebovská cyklistka Monika Simonová vybojovala třetí místo v časovce na světovém poháru v polské Varšavě.

Závod se konal v rámci světové série UCI Gran Fondo. Závodilo se na trase dlouhé 17km a trať byla těžká nejen svým profilem ale i počasím, když se jelo za deště.. Třetím místem se tak podařilo, závodnici týmu Cyklotrénink František Trkal, vybojovat postup na letošní MS masters, které se bude konat v říjnu v bosenském Sarajevu.

S výsledkem jsem velmi spokojená a doufám, že se mi podaří dobře připravit na MS , řekla k závodu Monika.

Čtrnáct dní po úspěšném světovém poháru se konalo amatérské MČR SAC v okolí Prostějova. V sobotní časovce se jezdilo velmi rychle a průměrná rychlost přes 40km/h stačila Monice na stříbrnou medaili. Druhý den se konal silniční závod a také v tomto závodě vybojovala závodnice z České Třebové stříbrnou medaili.

V časovce jsem čekala od sebe trochu lepší výkon, ale s druhým místem jsem spokojená. Z druhého místa v silničním závodě mám velkou radost a také výkon byl dobrý, hodnotila závody Monika Simonová.

Nyní má výborně rozjetou celoroční soutěž, kde v Moravském poháru je na prvním místě. Zahájí také přípravu na srpnový světový pohár a říjnové mistrovství světa, kdy se oba závody budou konat v Sarajevu.

Poděkování patří firmám, které Moniku Simonovou podporují. Jsou to firmy: Armat spol. s r.o . Elektro Franc, Eko Bi,s.r.o., Město Česká Třebová, Auto Eso, BB Cut, Sport Bárt, Pivovar Faltus, Skalický Transport, Autodoprava Ureš , autoservis Zempro a R. Houda.