ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Kulturní dům hostí další pokračování tradiční výstavy, v jejímž rámci se prezentují nejrůznější umělci. “Letos k nám dorazilo celkem 43 autorů. Jedná se jak o autory z Ústí nad Orlicí, tak okolí i dalších měst republiky. Je tady k vidění zhruba 300 obrazů malovaných různými technikami a potom další různé dekorační předměty,” sdělila OIK TV organizátorka výstavy Květoslava Stárková.

Pokud bychom se zaměřili na zmiňované dekorační předměty, jednalo se o paličkovanou krajku, keramiku, drátkované výrobky a korálkování. 21. ročník výstavy ale nabídl i některé novinky. Jak co se autorů, tak výtvorů týče. “Poprvé se na této výstavě zúčastnil pan Ripka, který tu představuje techniku fixem na polystyren, což jsme tady nikdy předtím neměli,” dodala Květoslava Stárková.

Nikdy předtím se na seznamu vystavujících neobjevilo ani jméno Lucie Vašinové. Výtvarnice původem z Řetůvky pro potřeby expozice dodala 7 obrazů. “Většinou to jsou portréty, protože když jsem začínala kreslit třeba na škole, chtěli po nás portrét. A najednou se to uchytilo, všichni chtěli portrét, takže dělám pořád portréty,” uvedla výtvarnice Lucie Vašinová.

Výstavu výtvarného umění si v Kulturním domě Ústí nad Orlicí můžete prohlédnout do 8. září. Nebudete mít sice možnost zhlédnout vystoupení Taneční školy Česká Třebová, která obstarala doprovodný program vernisáže, ale o prožitky a požitky z jednotlivých děl by asi nouze být neměla.