ČESKÁ TŘEBOVÁ – 24 vystoupení. Tolik jich bylo naplánováno v rámci letošního ročníku Akademie Taneční školy Česká Třebová. Stalo se tradicí, že tuto událost pravidelně hostí zimní stadion na Skalce. Ani tentokrát tomu nebylo jinak. Akademie nabídla průřez tím, co bylo během sezony 2018/2019 nastudováno. “Je mimořádná v tom, že na žádné jiné akci nejsou všechny choreografie pohromadě a žádný prostor v České Třebové neumožňuje tak velké podium, abychom měli představu, jak ta soutěžní formace vypadá,” sdělila OIK TV vedoucí Taneční školy Česká Třebová Šárka Prossová.

V rámci přehlídky vystoupili tanečníci a tanečnice všech věkových skupin. Tedy od minipřípravek až po ženy. K vidění byly nejrůznější taneční styly. Jako show dance, disco dance či modern dance v podání formace Honeys, která předvedla choreografii pod názvem Krvinky. “Přišli se podívat moji rodiče, strejda a moje spolužačky ze třídy. A hlavně, dneska jsme si to užili, protože jsme nemuseli se snažit o body a prostě jsme se smáli na sebe a máme hrozně dobrý kolektiv, takže nás to hrozně bavilo,” podělila se o dojmy z vystoupení členka formace Honeys Nelly Kvapilová.

Na své si mohli přijít také milovníci stylu street dance. Ten předvedla například skupina Locos s choreografií Deep Inside. “Měli jsme tam ruce, které jsou těžké na naučení. A musí tam být pravý úhel, což je těžké dodržet,” řekla členka skupiny Locos Tereza Halvová.

Při trénování některých čísel si možná tanečníci sáhli na pomyslné dno, ale i v jejich případě se potvrdilo staré známé “těžko na cvičišti, lehko na bojišti”. “Podařilo se nám stejně jako v minulých letech probojovat z regionu na Mistrovství Čech a z Mistrovství Čech i na Mistrovství republiky. Novinkou v letošním roce je, že se nám podařilo i z Mistrovství republiky se probojovat na Mistrovství světa,” uzavřela vedoucí Taneční školy Česká Třebová Šárka Prossová.