ČESKÁ TŘEBOVÁ – Kdo v dalším souboji mezi hokejisty České Třebové a Litomyšle očekával drama, musel být zklamán. Domácí vedli po dvou třetinách 11:0.

Ve 43. minutě druhého zápasu čtvrtfinále play-off Krajské hokejové ligy hosté dosáhli alespoň čestného úspěchu. Po akci, kterou založil Jakubec, dotlačil kotouč do sítě Filip Vomočil. Na 2:11 z pohledu Litomyšle snížil ve 45. minutě proměněným trestným střílením Tadeáš Jakubec.

V průběhu 47. minuty duelu hráli hosté přesilovou hru. Skórovat se jim však nepodařilo, naopak v početní převaze znovu inkasovali, když Marek Hemský využil zaváhání litomyšlských obránců a zvýšil na 12:2.

Přestože měli Kohouti další příležitosti, třináctý střelecký zápis nepřidali. Kosmetickou úpravu výsledku zajistil ve 49. minutě hostující Vít Křesťan, jemuž asistovali Starý a Mečiar. Tento gól však už pouze zmírnil porážku Litomyšle. Domácí se vítězstvím 12:3 ujali průběžného vedení 2:0 na zápasy.

Zda se čtvrtfinálová série vrátí na českotřebovský zimní stadion, se rozhodne v neděli 10. února v rodišti Bedřicha Smetany.