LANŠKROUN – Sportovní hala SOŠ a SOU Lanškroun hostila další volejbalový zápas. Tentokrát lanškrounští přivítali tým Blue Volley Ostrava.

První set nabídl vyrovnané výkony obou týmů. Domácí v černých dresech se část dějství tahali o každý bod s hosty v modré. “Myslím, že do takovýho stavu 18:18 to bylo vyrovnané a potom nám odskočili o pár bodů a nakonec se jim podařilo zvítězit,” okomentoval Ivo Polášek. Zisk prvního setu s výsledkem 21:25 si tedy na konto připsali hosté. Lanškrounští pro změnu vstoupili lépe do toho druhého, který dotáhli do zdárného konce se stavem 25:13.

Třetí dějství nabídlo divákům opět podívanou na bodově vyrovnaný souboj. “Tam jsme zkusili nějaký změny na postech. Chvilku se to osvědčilo a opět ta koncovka nám utekla, no. Musíme zlepšit určitě do dalšího zápasu příjem a servis,” sdělil nám Ivo Polášek. “Vzhledem k tomu, že i rozhodčí nás vlastně svými výroky někdy dokázali jako nahecovat, dokázali jsme to prodat vůči soupeři a v té koncovce jsme asi projevili více jako odváženosti na ty balóny,” dodal Jan Pospíšil. Hosté si tak mohli připsat druhý vítězný set s výsledkem 23:25.

Čtvrté dějství poskytlo domácím poslední naději na výhru. Utkání ale nezvládli obrátit ve svůj prospěch. “Dokázali jsme je dotáhnout, odskočit o pár bodů, ale když jsme to měli dobře přihrané, tak distribuce nebyla zrovna nejlepší, na to abychom to dokázali hned otočit a jít zase do servisu a vyhrát set. A zakončit celý zápas. Ale myslím, že štěstím jsme to vyhráli,” řekl Jan Pospíšil. Vítězství domácím o pár bodů uteklo a třetí vyhraný set s výsledkem 23:25 si na konto připsali opět hosté. Zápas tak skončil 1:3 pro Ostravský tým.

“Já myslím, že i diváci můžou potvrdit, že se na to dalo koukat, že to byl vyrovnaný volejbal a rozhodně ne, kromě toho druhého setu, se nekonala nějaká drtivá převaha,” okomentoval zápas Ivo Polášek. Lanškroun se výhry nedočkal ani v následujícím utkání téhož dne, které skončilo se stejným výsledkem, tedy 1:3 pro Blue Volley Ostrava. Další utkání proběhne až v následujícím roce, kdy dvanáctého ledna do Lanškrouna zavítají hosté z Morávky.