ČESKÁ TŘEBOVÁ – Dělníci se na českotřebovské Základní škole Habrmanova nezastaví. Opravy, probíhající zatím podle harmonogramu, jsou v plném proudu. Čekají ji poslední dva prázdninové měsíce, za které by nejrozsáhlejší práce měly být hotové.

Na budově druhého stupně je dokončena neplánovaná výměna celé střechy, která hnula s předpokládaným rozpočtem 25 milionů korun. “Tam bude navýšení cca o 4 miliony korun a to, když se udělala střecha. Měla se tam udělat oprava střechy a když se odkryly krytiny, tak se zjistilo, že ty trámy už mají nejlepší časy za sebou,” sdělil OIK TV Jaroslav Zedník.

Dále na “nové budově” probíhá malování chodeb i místností, mění se zbylá okna za plastová a poslední třídu čeká výměna starých lavic za nové. Změnu v nejbližší době očekává i kabinet fyziky. Ten dostane novou podobu včetně vybavení. Na jídelně probíhá oprava střechy, fasádu má ale již hotovou.

Kvůli nepřízni počasí byla stavba několikrát pozastavena, ale i tak by se vše mělo stihnout do stanoveného termínu. “Samozřejmě by jsme byli velice rádi, aby to bylo dokonce srpna hotovo. Aby žáci co přicházejí prvního září do školy, aby tam už nic nebylo, ale samozřejmě počasí neporučíme a může se stát, že to bude prodloužený třeba o týden,” řekl Jaroslav Zedník. Samotný chod školy touto rekonstrukcí dotčený nebude.