ČESKÁ TŘEBOVÁ – Stejně jako může stěhování postihnout jedince i rodiny, nevyhýbá se ani firmám. Například společnost Techplast, jež působí v Rybníku a České Třebové, se přemístila z Benátek do nového.

Na začátku loňského roku byl pozemek v průmyslové zóně v Křivolíku opuštěný a zanedbaný. V současné době však vypadá jinak. Toho, že v sousedství silnice ve směru od Litomyšle vyrostl nový závod jednoho z významných regionálních zaměstnavatelů, si musel všimnout asi každý. “Naším hlavním cílem bylo, aby ten náš nový areál zapadl do údolí Křivolického potoka a aby nenarušoval ráz příjezdu do České Třebové. Spolupracovali jsme s architektem, který nám v tom hodně pomohl,” sdělil OIK TV obchodní-výrobní ředitel společnosti František Seknička.

Do neokoukaných prostor se podnik, který se zabývá zakázkovou výrobou plastových dílů, přestěhoval z toho důvodu, že mu přestal vyhovovat areál v lokalitě Benátky. “Těch motivací bylo víc. Samozřejmě zlepšit pracovní podmínky pro naše zaměstnance. Zvýšit kapacitu výroby,” doplnil František Seknička.

Výrobní a skladové plochy se oproti někdejšímu provozu navýšily o 50 procent. Změnu, která se dotkla také zázemí, samozřejmě zaznamenalo i 220 v Křivolíku působících zaměstnanců. “Jelikož pracuji ve firmě Techplast asi 13 let, tak je to pro mě jako bych nastoupil do nového zaměstnání. Pracovní podmínky jsou mnohem lepší,” řekl zaměstnanec společnosti Milan Bouška.

Stranou zájmu firmy však nezůstává ani pozemek v Benátkách. “Probíhají nějaká jednání, ale bohužel ještě nemáme žádné rozhodnutí, jakým způsobem budeme tento areál řešit v budoucnu,” uvedl obchodní-výrobní ředitel společnosti František Seknička.

Jasné ale v tuto chvíli je, že s novou výrobní halou bude společnost další pracovní síly.