PŘÍVRAT – Místní sbor dobrovolných hasičů uspořádal již 32. pokračování vinobraní. “My jsme přivezli 1 600 litrů burčáku, 900 litrů, jak se říká, obého vína. Z toho červeného vína Frankovka, Modrý Portugal. Z bílého vyzvednu Veltlínské zelené, Rulandské šedé,” sdělil OIK TV starosta SDH Přívrat Petr Štangler.

Ačkoli hlavním tahákem dvoudenní akce bylo víno, organizátoři zajistili také doprovodný program. V jeho rámci vystoupil bavič a imitátor Petr Jablonský. “My potřebujeme do té muziky a k těm kapelám samozřejmě i mluvené slovo. A když mluvené slovo, tak chceme, aby na té naší návsi byla nějaká sranda, proto pan Jablonský,” zdůvodnil Petr Štangler.

Následně se na pódiu objevila jedna z tváří českotřebovského Týdne sportu, tedy Josef IX. Publikum si mohlo poslechnout i písničku “Hlídej lásku svou”. Právě s tímto singlem skupina doplněná o kytaristu Michaela Holase a bubenici Natálii Burešovou “zabodovala” v hitparádě Českého rozhlasu. “Písničku jsme točili, když jsme na vinobraní, ve Velkých Pavlovicích, takže ten vztah k vínu je naprosto úžasný,” uvedl frontman skupiny Josef IX. & Mina Josef Devátý.

Toto tvrzení dokládá i další přírůstek do diskografie interpreta. “Naše nová deska se jmenuje Vinobraní. Já už jsem včera trénoval, už jsem si koupil 2 litry burčáku bílého a jsem připravený a víno mám moc rád,” řekl Josef Devátý.

Podobný vztah mají k tomuto nápoji i všichni ti, kteří se zasloužili o to, že se “Přívratské vinobraní” konalo již dvaatřicetkrát v historii, přestože v okolí žádné vinice nejsou.