ČESKÁ TŘEBOVÁCesta přes Dlouhou Třebovou je nyní hlavní výjezdovou trasou z České Třebové. Ve směru do Ústí nad Orlicí si ji řidiči vytvořili poté, co průjezd městem začaly komplikovat semafory u rekonstruovaného mostu. Ulice Kubelkova okolo stadionu pod Jelenicí se kvůli tomu přeměnila na hlavní.

Příčinou je generální oprava mostu na výjezdu z České Třebové. Dopravu tam řídí semafory a nájezd na náhradní přemostění je ze strany od Ústí nad Orlicí tak úzký, že se tu větší vozidla a kamiony jen těžko stáčí. Většina řidičů proto ještě před městem volí sjezd na silnici nižší třídy a do České Třebové míří přes Dlouhou Třebovou.

Zvláště v ranní a odpolední špičce to tam pak vypadá jako na magistrále. Ke kolizím podle mluvčí Policie ale nedochází, a tak není důvod k žádným dopravním opatřením. Situaci potvrzují i městští strážníci v České Třebové. Na Kubelkově ulici, na kterou řidiče cesta z Dlouhé Třebové přivede, začali nárůst dopravy více sledovat a rychlost projíždějících aut namátkově kontrolovat pomocí radaru. Oprava mostu má trvat do prosince letošního roku. Neskončí-li omezení na I/14 dříve, uzavřou zřejmě na podzim improvizovanou objížďku přes Dlouhou Třebovou kanalizační práce v této obci.