ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Setkání na úrovni radnic se těsně před Vánoci uskutečnilo v Ústí nad Orlicí. Vedení města Ústí nad Orlicí zvolilo pro schůzku v předvánočním čase prostředí mimo kancelář radnice na chatě na Andrlově Chlumu a příroda k tomu vytvořila pravou zimní atmosféru. Vedení českotřebovské radnice dorazilo k chatě krátce po 12. hodině ve složení starosta Jaroslav Zedník a místostarostové Dobromil Keprt a Jaromíra Žáčková.

Zajímalo nás, s jakými jedou tématy. Se starostou Petrem Hájkem a místostarosty Jiřím Holubářem a Zdeňkem Ešpandrem si pak uvnitř chaty připili na zdraví a spolupráci v dalším roce. Jednání se neslo v neformálním duchu a bylo spíše otevřenou diskusí s konkrétními zkušenostmi obou měst. Mezi tématy bylo například zúročení systému českotřebovské grantové politiky, kterou Ústí přetvořilo podle svých podmínek a také zavedlo, nebo dopravní problémy související s rekonstrukcí kanalizace a čistírny odpadních vod, kterou Třebová už ukončila a Ústí stále ještě prochází.

Společnými body pak bylo střední školství, jež nyní kraj v rámci Orlickoústecka řeší, příprava městských rozpočtů nebo investičních akcí, připravovaných na příští rok. V souvislosti s nastávajícím volnem se obě strany informovaly také o zahájení zimní sezóny v regionu.