PŘÍVRAT – Vinobraní spadá do roku 1987. Tento rok se parta nadšenců při posezení v hospůdce U Coufalů rozhodla pořádat v kraji, kde vinohrad není, akci, která by se trochu podobala vinobraní. A tak první říjnový víkend se pořádal první jednodenní ročník. Letos se konal již dvacátý sedmý, který přinesl nejen dostatek kulturní zábavy, ale i červená a bílá vína z oblasti Velkých Pavlovic.

„Z červeného vína bych jmenoval Frankovku, Andre což jsou 2007, Modrý portugal 2012, jedno víno růžové Frankovka rosé, a z bílých vím bych jmenoval Veltlínské zelené, Rulandské, což jsou 2011,“ prozradil starosta SDH Přívrat Petr Štangler. Nechyběl ani tradiční burčák. Toho bylo dovezeno 1800 litrů. I přes nepřízeň počasí se kromě oslav dobrého moku a jídla konala hudební produkce. Na improvizovaném pódiu se střídala kapela za kapelou.

Vystoupila skupina Makadam, Jarda Walda Matuška, Miloš Knor a mnoho dalších. Kdo měl zájem mohl si pochutnat na tradičních přívratských bramborácích, uzených klobásách či speciálních kuřátkách na roštu. Uplakané babí léto nezaskočilo ani pořadatele, kteří zastřešili celý areál. Návštěvnost podle slov organizátorů byla slabší. Oproti loňskému roku, kdy páteční program navštívilo 1200 lidí, jich letos přišlo pouze 600. Ani to však nezabrání pořadatelům připravit další 28. ročník.