ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Představení polohovatelných postelí a ocenění nejštědřejších dárců, taková byla náplň setkání, na které Orlickoústecká nemocnice pozvala ve středu nejen samotné dárce, ale také členy Nadačního fondu nemocnice, lékaře, sestřičky a další hosty. Všichni se sešli v zasedací místnosti dětského oddělení, aby v ukázce zhlédli nové lůžko, určené pro oddělení interny.

Díky Nadačnímu fondu a projektu S námi je tu lépe je vedení nemocnice může pořídit v počtu 33 kusů. Kromě postelí vybaví nemocnice pokoje i novými stolky. Na kontě na to má přes 1,5 milionů korun. Vysoká finanční částka vznikla díky stovkám dárců. Šek na dalších 100 tisíc korun předali přímo do rukou předsedy Správní rady. Nejvýznamnější přispěvovatelé pak od fondu převzali ocenění.

V současné době je Orlickoústecká nemocnice před fúzí krajských nemocnic do jedné akciové společnosti. Podle ujištění jednoho z členů představenstva bude fond i nadále sloužit pouze pro tuto nemocnici. Představením nových stolků a lůžek zároveň nemocnice zahájila první etapu projektu modernizace interního oddělení, jejímž cílem je zvýšení komfortu a bezpečí pro hospitalizované pacienty.