ÚSTÍ NAD ORLICÍ – Se stavebně dokončenou aktivační nádrží vstoupila do měsíce října orlickoústecká čistírna, která od loňských prázdnin prochází generální rekonstrukcí. Objekt, který je od zahájení stavby dominantou areálu, se nyní chystá na přijetí potřebné techniky. Souběžně se nádrž i její okolí připravuje na výstavbu pomocných objektů, které ji propojí se zbytkem čistírny.

Pracuje se také na okolních objektech. Nejvíce znatelné je to na vyhnívacích nádržích, kde jedna už je připojená a v činnosti, druhá před dokončením sanačních prací. Zprovoznit už se podařilo odvodňování kalů k těmto nádržím a posun je vidět i na plynovém hospodářství. Práce postupně ubývá i na úseku kanalizace. Ta se například v Dlouhé Třebové buduje úplně nově. Celkem to znamená položení dvanácti kilometrů kanalizační sítě a domovních přípojek.

Z centra obce, kde bylo do prázdnin techniku a lidi vidět nejvíce, se nyní dělníci přesunuli k výjezdu na Českou Třebovou a do bočních ulic. Souběžně se řeší stavbou rozbité silnice, které v Dlouhé Třebové pokryje během října úplně nový koberec. Po celou dobu pokládky asfaltu bude Dlouhá Třebová obsluhovaná z autobusové zastávky na křižovatce v Hylvátech a z točny ulice Ústecká.

[serialposts]